MENIU

Anunțul serii de la un reprezentant HORECA: “Cel mai probabil restaurantele se vor deschide săptămâna viitoare”

″În cel mult o săptămână se vor deschide restaurantele în interior” spun reprezentanţii industriei HORECA după o întâlnire organizată de Guvern, potrivit Gândul.ro.

“Cel mai probabil restaurantele se vor deschide săptămâna viitoare. Am discutat un set de norme de aplicare, urmeaza ca în weekend o comisie formată din autorități, ANSVSA și patronate să clarifice normele de aplicare. Creşterea numărului de persoane care pot participa la evenimernte, purtatul măştilor obligatoriu, numărul persoanelor care nu sunt membri ai aceleiasi familii şi în acelaşi timp se doreste şi o conduita a celor care sunt în această industrie”, a declarat Daniel Mischie, președintele Hora.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a apus că reprezentanții Guvernului și cei din industria HORECA vor lucra, în cadrul unui grup comun, la un set de reguli de protecție sanitară, care să fie aplicat în unitățile de servire – restaurante – în perspectiva reluării activității acestora, însă, atunci când evoluția epidemiologică o va permite.

”Scopul acestui demers comun este ca împreună, autorități și sectorul HORECA, să lucrăm pentru siguranța clienților și pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele își vor relua activitatea, serviciile vor fi oferite în condiții de protecție și nu va exista riscul îmbolnăvirilor”, a subliniat premierul Orban.
Reprezentanții HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Național de Investiții și Relansare Economică și au oferit sprijinul și expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare.
La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat, împreună cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.

Mai multe articole despre:
redeschiderea restaurantelor horeca