MENIU

Anunţul lui Sorin Oprescu despre falimentul RADET. Cum se contrazice cu ministrul Energiei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că Ministerul Energiei doreşte falimentul RADET, în timp ce ministrul Energiei, Andrei Gerea spune că nu este nimic stabilit, ci că ar fi una din variante, scrie Mediafax.

Primarul Sorin Oprescu a declarat, luni, după şedinţa ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), că Ministerul Energiei doreşte falimentul RADET. Primarul general a adăugat că în contextul lipsei de consens cu ELCEN, RADET a primit bani pentru investiţiile pe care le avea de făcut pentru a putea repara ţevile defecte şi pentru a le schimba în zonele majore de risc.

"Ministerul Economiei vrea falimentul RADET. Deocamdată RADET a primit bani pentru investiţiile pe care le avea de făcut, a început să-şi facă investiţiile cu firmele faţă de care avea datorii şi am făcut o comparaţie cu ceea ce înseamnă planul definitiv de refacere a ţevilor, şi pentru a nu schimba ţevile de mii de ori şi pentru a putea folosi bani europeni", a declarat Sorin Oprescu, după şedinţa CGMB. Pe de altă parte, ministrul Energiei, Andrei Gerea a declarat, pentru Realitatea TV, că un eventual faliment al RADET-ului nu ar duce la rămânerea fără apă caldă şi căldură a bucureştenilor.

"Această discuţie cu falimentul RADET-ului nu este o decizie luată la nivelul Ministerului Energiei, este o propunere care a venit din partea ELCEN, ca urmare a multor consultări cu factorii implicaţi, inclusiv societăţi de avocatură şi este o discuţie pe care am avut-o cu primarul general, Sorin Oprescu, în care i-am prezentat concluziile celor de la ELCEN şi o soluţie, printre altele care s-au ivit, ca urmare a acestor analize. Nu ascund faptul că şi domniei sale i s-a părut până la urmă o soluţie fezabilă, pentru că, în cazul în care ELCEN-ul ar solicita falimentul RADET bucureşteanul, nu ar simţi sub nicio formă acest lucru în sens negativ, în sensul să rămână fără apă caldă şi căldură", a declarat Andrei Gerea pentru postul de televiziune.