MENIU

Anunțul crucial pentru Zelenski în războiul cu rușii: Joe Biden a semnat pentru Ucraina. Ce va face Putin

Anunțul crucial pentru Zelenski în războiul cu rușii: Joe Biden a semnat pentru Ucraina. Ce va face Putin

Anunț crucial în războiul din Ucraina de la Casa Albă. Ucraina primește armele pe care le-a cerut. 

Joe Biden i-a spus lui Volodimir Zelenski că SUA vor oferi 800 de milioane de dolari în asistență militară suplimentară Ucrainei, arme, muniție, inclusiv transportoare blindate de personal, sisteme de artilerie și elicoptere.

Aceste precizări apar în comunicatul de presă de la Casa Albă după discuția telefonică pe care au avut-o miercuri seară. 

„Acest nou pachet de asistență va include multe din sistemele de arme extrem de eficiente pe care le-am furnizat deja, precum și noi capabilități adaptate ofensivei mai ample pe care ne așteptăm ca Rusia să o lanseze în estul Ucrainei. Aceste  noi capabilități includ sisteme de artilerie, obuze de artilerie și transportoare blindate de transport trupe. Biden a aprobat și transferul de elicoptere suplimentare”, se mai menționează în comunicat, potrivit CNN.

"Armata ucraineană a folosit armele pe care le furnizăm cu un efect devastator. În timp ce Rusia se pregătește să-și intensifice atacul în regiunea Donbas, Statele Unite vor continua să ofere Ucrainei capacitățile de a se apăra. Furnizarea constantă de arme pe care SUA și aliații și partenerii săi le-au furnizat Ucrainei a fost esențială în susținerea luptei împotriva invaziei ruse. Putin a eșuat în scopul său inițial de a cuceri și controla Ucraina”, a spus Biden într-un comunicat.