MENIU

Anunțul care dă SPERANȚE: Rusia şi Ucraina se apropie de un acord pe subiecte "critice". Ce presupune asta

Întrevedere Dmitri Kuleba - Mevlut Cavusoglu, Antalya - Foto Twitter

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, afirmă, într-un interviu publicat duminică, că Rusia şi Ucraina se apropie de un acord pe subiecte "critice", el exprimându-şi speranţa într-o încetare a focului dacă cele două părţi nu vor da înapoi de la progresele obţinute până acum, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Afirmația sa vine într-un context extrem de delicat, după ce Rusia și-a intensificat atacul asupra Ucrainei, lovind fără milă zone rezidențiale, spitale, școli și alte instituții, fapt ce face ca numărul victimelor din rândul civililor să crească chiar și de la o oră la alta. 

În această lună, ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitro Kuleba s-au întâlnit în în Antalia (Turcia), pentru o discuţie la care a fost prezent şi Mevlut Cavusoglu, dar care nu s-a soldat, după cum, de altfel, era și asteptat cu rezultate concrete.

Ulterior, ministrul turc de externe s-a deplasat atât în Rusia, cât şi în Ucraina pentru discuții separte cu omologii săi Lavrov şi Kuleba. În urma acestor discuții, Cavusoglu a afirmă, într-un interviu pentru cotidianul turc Hurriyet, că a existat "o apropiere a poziţiilor ambelor părţi pe subiecte importante, subiecte critice".

"Putem spune că avem speranţe pentru o încetare a focului dacă părţile nu fac un pas înapoi de la poziţiile actuale", a spus ministrul turc, fără a da alte explicaţii.