MENIU

Anunţul care a pus pe jar Sibiul, apărut într-un geam: "Închiriez gratuit casă..."

Un anunț postat în fereastra imobilului de la numărul 13 pe strada Filarmonicii din Sibiu a pus vecinii pe jar.

Anunțul sună în felul următor: ”AICI. ÎNCHIRIEZ. 160 mp. pt. grădină/ seră (alte activități). Ofer sprijin material, acte prin notariat. Numai persoanelor de etnie romă. Dorim să ajutăm o familie cu cel puțin 3 (trei) copii. Rog seriozitate. Relații la...”

 ”De când am dat anunțul ăsta îmi sună telefonul fără oprire. Dacă știam mai stăteam vreo două săptămâni pentru că nici concediul nu mi l-am putut face în liniște”, spune autorul anunțului și proprietarul imobilului în cauză. L-am întrebat de ce doar unei familii de romi și dacă a primit oferte. ”Nu am primit una, nici nu mai știu câte. Trebuie să văd cum fac acum. Dar să mă întrebi de ce unor romi e ca și cum m-ai întreba de ce vrei să faci un bine? Eu mă trag dintr-o familie de romi și vreau eu să ajut pe cineva. E modul meu de a lăsa o moștenire”.

Casa nu este tocmai în stare bună, dimpotrivă, îi cade tencuiala și are ușile și ferestrele sparte. ”Pentru o familie de romi, obișnuită să doarmă în câmp, sau în cort, cu veceul în spate, credeți-mă este mai mult decât necesar. Planul meu este să le aduc toate materialele necesare, fără să le cer un leu, și să-i ajut să reconstruiască tot ce e necesar. Dacă vor, vă dau cuvântul meu și puteți scrie și la ziar, le botez și copiii”, mai spune autorul anunțului, care a dorit să nu-i apară numele în presă, informează Turnul Sfatului.

Nu același entuziasm este însă printre vecini. Spațiul este la parter iar locatarii de deasupra sunt destul de contrariați. ”L-am văzut pe domnul care a dat anunțul și cred că e un pic nebun. Cum să aduci o familie de romi aici? Cum să trăiască în condițiile astea?”, spune vecina de deasupra.

Proprietarul are însă o altă variantă. ”Am proprietatea aceasta de 11 ani și nu am putut să fac nimic acolo. Și dacă vreau să intru trebuie să merg pe la vecinul. Dumneavoastră puteți interpreta cum vreți, puteți să-i spuneți și răzbunare, eu spun că vreau să ajut o familie nevoiașă”, concluzionează autorul anunțului.

Între timp, de când a fost pus biletul în geam, spațiul a fost spart și cineva a intrat ilegal și a aruncat afișul.