MENIU

Anunţ vital pentru românii din sistemul medical britanic

Anunţ extrem de important pentru românii care lucrează în sistemul medical din Marea Britanie. Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a declaraz, pentru BBC, că aceştia nu vor fi afectați de Brexit, pentru că dacă ar fi explulzaţi, sistemul de sănătate britanic ar intra în colaps

Ministrul afacerilor externe Teodor Meleșcanu, a precizat, într-un interviu la BBC, că, în situația în care va exista o ieșire a Marii Britanii din UE fără acord, va trebui discutată problema drepturilor românilor care muncesc și contribuie la economia Regatului, potrivit hotnews.

În context, el a adăugat că a primit asigurări de la fostul ministru britanic de externe că statutul acestora nu va avea de suferit pentru că, altfel, sistemul de sănătate britanic ar intra în colaps. În condițiile în care mai mult de 400.000 de români trăiesc în Marea Britanie, în eventualitatea în care va fi o ieșire fără acord, va fi nevoie de noi discuții privind garantarea drepturilor românilor.

Meleșcanu a spus că a discutat problema, la București, cu fostul ministru de externe Boris Johnson care i-a dat asigurări că guvernul de la Londra nu va face ”prostia” de a lua măsuri care să contravină drepturilor românilor.

Teodor Meleșcanu a precizat că va fi foarte dificil, dar nu chiar imposibil ca guvernul britanic să obțină noi discuții din partea oficialilor europeni,m de vreme ce Londra blochează acordul deja aprobat de UE. 

Mai multe articole despre:
Brexit