MENIU

Anunț final despre vaccinarea împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană. Când va începe procesul în fiecare țară

Coronavirus Uniunea Eurpeană

Începerea vaccinării împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană va avea loc în trei zile, și nu într-una. Anunțul a fost făcut joi de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

 

Vaccinarea împotriva COVID-19 va începe în Uniunea Europeană în zilele de 27, 28 şi 29 decembrie, a anunţat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Pe 27, 28 şi 29 decembrie va începe vaccinarea pe teritoriul UE”, a transmis Ursula von der Leyen pe Twitter.

Autorizarea vaccinului Pfizer/BioNTech urmează să fie decisă de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) pe 21 decembrie - cu opt zile mai devreme decât era planificat.

Comisia Europeană a transmis că va lucra în regim de urgenţă pentru a autoriza la rândul său vaccinul în termen de două zile după unda verde din partea EMA.

Distribuția vaccinurilor din locurile de producere a acestuia din Belgia și Germania va începe de la 26 decembrie, însă Comisia a anunțat că va rămâne la latitudinea fiecărui stat membru al blocului comunitar să își organizeze și coordoneze programele de vaccinare.

În urmă cu o zi Ursula von der Leyen afirmase că își dorește ca statele membre să înceapă vaccinarea în aceeași zi „în semn de solidaritate” - 27 decembrie.

„Să începem, deci, cât mai curând posibil, această campanie de vaccinare toţi împreună, cu un debut în aceeaşi zi!”, a îndemnat șefa executivului european în plenul Parlamentulu iEuropean, miercuri, 16 decembrie.

Citește și Liderii UE anunță un cadou de Crăciun pentru cetățenii europeni: campania de vaccinare anti-Covid va putea începe în aceeași zi în toate statele membre