MENIU

Alertă meteo. România, lovită de fenomene extreme, în următoarele zile: furtuni violente şi tornade

ALERTĂ METEO. România, lovită de fenomene EXTREME, în următoarele zile: furtuni violente şi tornade

Meteorologii de la portalul meteo AccuWeather au emis o atenţionare de fenomene meteo extreme care vor lovi estul Europei şi peninsula Balcanică, în această săptămână. Aceştia estimează că furtuni violente şi chiar tornade vor afecta cel mai mult nord-estul Serbiei, Ungaria şi partea de vest a României, în special judeţul Timiş.

Meteorologii susţin că în această săptămână sunt aşteptate mai multe zile de furtuni puternice şi chiar tornade, cele mai afectate zone fiind cele din Serbia şi vestul României, urmate de estul Ungariei, estul Slovaciei şi sud-vestul Ucrainei, în timpul zilelor de miercuri şi joi.

Cantităţile mari de precipitaţii, peste 25mm pe oră, pot duce la inundaţii, mai scrie AccuWeather. Vântul va sufla cu peste 100 km/h, putând cauza întreruperi ale curentului electric, copaci căzuţi şi probleme cu transportul.

Furtunile puternice vor veni cu grindină şi, izolat, tornade, cele mai mari pericole fiind în timpul amiezei şi orelor serii, avertizează meteorologul Tyler Roys.

"Cel mai mare risc de tornade este în nord-estul Serbiei, până la graniţa cu Bulgaria şi România", mai spune meteorologul.

Vremea continuă, vineri, cu ploi şi furtuni în Peninsula Balcanică, şi România nu va scăpa de ploi nici la începutul săptămânii următoare.