MENIU

ANUNŢ BOMBĂ: bauMax a vândut cele 15 magazine din România către grupul francez Adeo

baumax se pregăteşte de exit

Compania austriacă de bricolaj bauMax a anunţat marţi că a ajuns privind vânzarea celor 15 magazine ale sale din România către grupul francez Adeo, informează APA.

Vânzarea magazinelor din România, care s-a derulat sub forma unei tranzacţii cu acţiuni, depinde însă de obţinerea aprobării autorităţilor antitrust din România. Preţul de achiziţie nu a fost dezvăluit.

'Suntem fericiţi că am găsit o soluţie foarte bună pentru bauMax România, care permite un viitor pozitiv pentru toţi cei implicaţi, în special pentru furnizorii care pot continua ca şi până acum să demonstreze potenţialul pieţei româneşti. bauMax poate continua acum restructurarea cu succes, împreună cu băncile, mai ales în cele cinci ţări de bază', a declarat directorul general de la bauMax, Michael Hurter.

bauMax, companie cu aproximativ 9.000 de angajaţi, dintre care 4.000 numai în Austria, încearcă în prezent să-şi restructureze datoriile după o expansiune ambiţioasă în Europa de Est şi Turcia. În 2012 (ultimul an pentru care există date disponibile), pierderile grupului bauMax s-au dublat până la 126 milioane de euro, de la 47,2 milioane euro în 2011, din cauza situaţiei dificile de pe pieţele din Europa de Est. AGERPRES

 

Mai multe articole despre:
achiziţii bricolaj baumax adeo