MENIU

Anunț neașteptat pentru șoferi. Ce se întâmplă cu radarele

Anunț neașteptat pentru șoferi. Este foarte posibil ca, în scurt timp, poliţiştii să folosească radarul doar dacă stau într-o maşină inscripţionată şi amplasată la vedere. Mai mult, s-ar putea ca polițiștii să nu mai aibă voie să stea ascunși în tufișuri. Detaliile, mai jos.

Legea radarelor amplasate la vedere a fost adoptată în vara anului trecut de Parlamentul României. Actul normativ a fost însă contestat de președintele Klaus Iohannis la Curtea Constituțională, iar judecătorii au stabilit că articolele privind presemnalizarea radarelor sunt neconstituționale. Așa că documentul s-a întors pe masa aleșilor din Comisia de Transporturi pentru a fi modificat, conform Realitatea TV.

A scăpat însă de filtrul CCR chiar articolul care prevede că poliţiştii de la Rutieră pot lucra cu aparatele radar doar dacă stau într-o maşină inscripţionată şi amplasată la vedere. La fel s-a întâmplat şi cu articolul care stipula obligaţia agentului cu radar mobil de tip pistol să stea doar în apropierea maşinii de poliţie. 

În pofida criticilor venite din partea poliţiei, proiectul de act normativ a obținut deja toate avizele de la comisiile de specialitate. Un vot final va fi dat peste două săptămâni, în Plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

În ultimul an, în România şi-au pierdut viaţa peste 1.900 de persoane în accidente rutiere, cifră ce ne plasează pe primul loc în Europa.

Mai multe articole despre:
null