MENIU

Anunț de ultimă oră al puciștilor din Pro România: 7 sau 8 voturi pentru Guvernul Orban

Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu, prim-vicepreședinți Pro România, au declarat că nu sunt de acord cu Victor Ponta și au confirmat că vor vota, luni, pentru învestirea Guvernului PNL. Cei doi prim-vicepreședinți Pro România au avansat un număr de 6-8 voturi pentru noul Guvern. Victor Ponta le-a cerut colegilor săi să nu susțină noul guvern.

Daniel Constantin a declarat că a vorbit și azi (luni - n.r.) cu Victor Ponta, dar, „din păcate nu s-a ajuns a un consens” în legătură cu votarea guvernului PNL.

Majoritatea celor din Pro România au zis că nu vor veni la vot, dar sunt câțiva care vor să-și exercite votul, sunt 6-7-8 colegi”, a spus Constantin.

Sorin Câmpeanu a explicat că, fiind membri Pro România, „suntem PRO, este nevoie de interlocutor guvernamental în această țară”.

„Cred ca azi dam un vot care arata consecventa, am votat pentru demitere Guvernului Viorica Dăncilă, e nevoie de o rectificare rapida ca oamenii să aiba certitudinea ca au pensii si salarii, legea bugetului trebuie adoptată”, a mai spus Daniel Constantin.

Acesta a negat că ar fi vorbit cu premierul desemnat despre posturi promise: „Principalele discutii pe care le-am avut cu Orban nu legate de functii, ci ce trebuie făcut în această țară. (...) Daca vanam functii si alte avantaje, va asigur ca raspundeam ofertelor venite de la PSD”.

Despre relaia cu președintele partidului din care încă mai face parte, Daniel Constantin a spus că „nu o sa auziti niciun cuvant rau vizavi de Victor Ponta. Sunt convins ca in continuare vom avea o relatie civilizata”.

Chestionat dacă se teme că va fi exclus din partid, așa cum a amenințat Victor Ponta, Daniel Constantin a răspuns: „Nu voi ezita daca ceilalti colegi vor zice ca nu pot merge mai departe, cu siguranta ne vom gasi calea. E mai puțin important ce facem noi pe viitor ci ce face țara”.

Întrebat de jurnaliști dacă Pro România este în prag de rupere, Daniel Constantin nu a confirmat acest lucru și a evitat să dea un răspuns: „Vom vedea ce se întâmplă după votul de astăzi (votul de învestitură al guvernului Orban - n.r.)”.