MENIU

Anunț BOMBĂ de la BANCA TRANSILVANIA

Anunț BOMBĂ de la BANCA TRANSILVANIA

Banca Transilvania împrumută 40 milioane de dolari de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, fonduri destinate consolidării bazei de capital.

Contractul de împrumut subordonat va fi semnat luni, 12 mai, de cele două instituţii financiare.

Banca Transilvania a obţinut în primul trimestru un profit net de 103,4 milioane lei (aproape 23 milioane euro), cu 22,6% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, iar activele totale au crescut cu 2,7%, la 32,92 miliarde lei.

Numărul de clienţi activi ai băncii, persoane fizice şi companii, a crescut la aproape 1,78 milioane de la 1,76 milioane la sfârşitul anului trecut, iar numărul de operaţiuni derulate prin conturi BT a urcat cu peste 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania, deţinând un pachet de 14,61% din titluri. Alţi acţionari importanţi sunt SIF Moldova (8,35% din acţiuni), SIF Banat-Crişana (4,52%) şi SIF Muntenia (4,08%), dar şi preşedintele CA al băncii, Horia Ciorcilă, care deţine direct şi prin afiliaţi 5,06% din acţiuni. SIF Oltenia are 2,03% din titluri, iar SIF Transilvania 0,65%.

SIF Moldova şi SIF Muntenia au cumpărat în urmă cu două săptămâni pachete importante de acţiuni Banca Transilvania de la Bank of Cyprus, care a vândut pachetul de aproape 9,99% din titlurile pe care le deţinea la banca din Cluj.

Mai multe articole despre:
credit împrumut Banca Transilvania