MENIU

Antisemitismul se întoarce în forță în Europa și în România

America de Nord şi Europa de Vest sunt curprinse de un fenomen teribil, ce părea de mult dispărut. Un studiu recent arată că antisemitismul revine în forţă şi se manifestă prin atacuri armate asupra sinagogilor, prin vandalizarea unor cimitire, hărţuiri sau campanii publice împotriva evreilor.

Pe 27 octombrie 2018, 11 oameni au murit, iar alţi şapte au fost răniţi în cel mai sângeros atac antisemit din istoria Statelor Unite. Un bărbat înarmat a deschis focul asupra credincioşilor care asistau la un serviciu religios în singagoga din Pittsburgh. 
În aprilie anul acesta, un atac identic, produs în San Diego, a dus la moartea unui alt om. 

În Europa, Polonia a interzis prin lege discutarea şi studierea anumitor subiecte legate de Holocaust, în timp ce în Germania, principalul partid de opoziţie din Bundestag este o formaţiune antisemită. 

Un studiu realizat în Franţa arată că 22 la sută dintre evreii din această ţară au fost martorii unei agresiuni verbale sau fizice împotriva unui co-religionar. 

Toate acestea demonstrează că valul de antisemitism este în continuă creştere în lume şi arată de ce 89 la sută din evreii europeni afirmă că, în ultimii cinci ani, antisemitismul a crescut în ţările lor.

Mai multe articole despre:
antisemitism