MENIU

ANP anunță RECORD la vaccinare, de DOUĂ ori mai mare ca media națională - CÂȚI deținuți au fost imunizați COVID-19

ANP anunță RECORD la vaccinare - CÂȚI deținuți au fost imunizați COVID-19

Peste 70% dintre deţinuţi s-au vaccinat împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Rata de vaccinare din închisori este mai mare de peste două ori decât media națională de 31% din România.

„Cu toate că epidemia de COVID-19 reprezintă un element ce pune în dificultate și instituția noastră, administrația poliției penitenciare a reușit menținerea unui climat de normalitate la nivelul unităților subordonate atât prin păstrarea locurilor de muncă pentru persoanele custodiate (aproximativ 5.500), cât și prin continuarea procesului de școlarizare a acestora (2.005 persoane private de libertate) și de implicare într-o gamă diversă de programe de asistență. Cu privire la campania de vaccinare a persoanelor private de libertate, în baza consimțământului acestora, menționăm că, la începutul lunii octombrie, am înregistrat un procent de vaccinare de 73%”, a transmis ANP, vineri, într-un comunicat de presă.

Campania de vaccinare în penitenciare a început în luna aprilie, fiind folosit în special vaccinul Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză.

De la începutul campaniei naționale de vaccinare, în România au fost imunizate aproape 6 milioane de persoane:

1. Total persoane vaccinate: 5.926.645;
2. Persoane vaccinate cu schemă completă: 5.635.246;
3. Persoane vaccinate cu doza a III-a: 492.263;
4. Doze administrate în ultimele 24 de ore: 73.377;
5. Total doze administrate din 27 decembrie 2020: 11.074.621, a anunțat, vineri seară, CNCAV.

Reprezentanții ANP au mai precizat, în același comunicat, că în perioada pandemiei au fost păstrate locurile de muncă pentru aproximativ 5.500 de persoane încarcerate și a fost continuat procesul de școlarizare pentru 2.500 de deținuți.