MENIU

Angela Merkel le cere germanilor să nu participe la manifestaţiile antiislam

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut compatrioţilor săi să nu participe la manifestaţii antiislam din Germania, apreciind că acestea sunt organizate de persoane care au inimile pline de "prejudecăţi" şi "ură", în timpul alocuţiunii de Anul Nou, potrivit Mediafax.

"Le spun tututor celor care merg la aceste manifestaţii: nu îi urmaţi pe cei care vă cer să participaţi! Pentru că de cele mai multe ori, inimile lor sunt pline de prejudecăţi, chiar de ură", a afirmat Merkel în textul alocuţiunii sale ce urmează să fie difuzată miercuri seara de televiziunea germană.

Imigraţia este "un câştig pentru noi toţi", subliniază cancelarul, considerând "natural să îi primească (în Germania) pe cei care caută refugiu".

La jumătatea lui decembrie, Merkel a condamnat deja mişcarea antiislam considerând că nu este loc în Germania "pentru incitare la ură şi calomnie".

Aceste manifestaţii, organizate de un grup numit "Europenii patrioţi împotriva islamizării Occidentului" (Pegida), au reunit mii de persoane pe străzi la Dresda (Saxonia, est) în ultimele săptămâni.