MENIU

Angela Merkel este gata să îi declare un război economic lui Donald Trump

Angela Merkel este gata să îi declare un război economic lui Donald Trump. Cancelarul german le cere Statelor Unite să renunţe la tarifele pentru importurile din UE sau să se pregătească pentru un conflict pe care nu îl vor câştiga. Între timp, Australia a ajuns la o înţelegere cu preşedintele american şi va fi scutită de aceste taxe.

Într-o discuţie cu oamenii de afaceri din Berlin, Angela Merkel a cerut ca Uniunea Europeană să fie scutită de tarifele de 25 la sută la importurile de oţel şi 10 la sută la aluminiu.

"Nu vreau să adopt un ton combativ, asta nu ar fi ceva care să ajute. Nimeni nu poate să câştige şi nici nu va câştiga o cursă până la capăt. Din acest motiv, ne dorim dialogul. Dar noi, cei din Europa, avem şi varianta să reacţionăm", a spus Angela Merkel.

Varianta a doua înseamnă taxe pe importurile de produse exponenţiale din Statele Unite. 

Noile tarife provoacă deja o ruptură în Uniunea Europeană. Marea Britanie vrea să negocieze o înţelegere cu americanii pentru a fi scutită de taxe, lucru care poate duce însă la un conflict juridic cu Uniunea Europeană. 

Pe de altă parte, Australia a obţinut deja o dispensă la acest capitol din partea lui Donald Trump, după o convorbire între preşedintele american şi premierul Malcolm Turnbull.

Mai multe articole despre:
Angela Merkel Donald Trump război economic