MENIU

Angajatul ISU Vaslui care ar fi împins un poliţist într-un bazin, cercetat de Parchet pentru ultraj

<p>Ambulanţe la IGSU</p>

Angajatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui care ar fi împins un poliţist local, îmbrăcat cu hainele de serviciu şi cu arma din dotare asupra sa, în bazinul mare al ştrandului din municipiul Vaslui va fi cercetat penal de Parchetul Vaslui pentru ultraj.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, cercetările în cazul poliţistului local care a ajuns în bazinul mare al ştrandului din Vaslui după ce ar fi fost împins de un pompier aflat în timpul liber a fost preluat, marţi, de Parchetul Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Angajatul ISU Vaslui va fi cercetat penal pentru ultraj, în condiţiile în care poliţistul local era în timpul serviciului, având asupra sa, atunci când a ajuns în apă, inclusiv pistolul din dotare.

"Poliţia şi-a declinat competenţa în acest caz către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, având în vedere că soluţionarea unei infracţiuni de ultraj revine procurorilor. De asemenea, conform procedurilor, în momentul în care un angajat al Ministerului Afacerilor Interne comite o infracţiune este sesizată imediat şi unitatea unde îşi desfăşoară activitatea, în speţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.

Conducerea ISU Vaslui susţine că nu a declanşat încă o cercetare disciplinară faţă de pompierul în vârstă de 33 de ani întrucât nu permite legea.

"Nu putem declanşa o anchetă disciplinară până când nu este finalizată ancheta penală. Nu ne permite legea să facem o astfel de cercetare. Oricum, am stat de vorbă cu angajatul şi spune că nu l-ar fi împins pe poliţistul local în bazin”, a precizat inspectorul şef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.

Cazul este cercetat de poliţiştii vasluieni, angajatul ISU fiind acuzat că l-ar fi împins în apă pe poliţistul local, care ar fi interzis unui alt bărbat să mai intre în apă după încheierea programului la ştrandul respectiv. Ajuns în apă, poliţistul a reuşit să ajungă până la bara metalică situată pe marginea bazinului. Imediat ce a ieşit din bazin, agentul a solicitat intervenţia Poliţiei.

Mai multe articole despre:
Vaslui Parchet cercetat ISU ultraj piscină