MENIU

Angajaţii FANTOMĂ. 160.000 de FOŞTI funcţionari îşi primeau SALARIUL "bine mersi"

Funcţionarii fantomă din China

Angajaţii FANTOMĂ bântuie coridoarele instituţiilor publice din China: nu mai puţin de 160.000 de FOŞTI funcţionari îşi primeau SALARIUL "bine mersi", mult timp după ce plecaseră din funcţii. Cu toate astea, premierul Victor Ponta şi-a declarat recent admiraţia pentru Partidul Comunist Chinez şi pentru modul în care acesta "a condus poporul chinez pe calea socialistă”.

Guvernul chinez a eliminat zeci de mii de „angajaţi fantomă” de pe statele de plată publice ale guvernului ca parte a campaniei preşedintelui Xi Jinping de a elimina corupţia şi risipa banilor publici, scrie Bloomberg.

În total, 162.629 de angajaţi din sistemul public, care lucrau fie în agenţii guvernamentale, fie în cadrul administraţiilor locale sau în companii controlate de stat şi care au continuat să primească salarii după părăsirea locurilor de muncă au fost eliminaţi din sistemul guvernamental de plată, scrie Ziarul Financiar.

De asemenea, China a „scăpat" de 114.418 de maşini guvernamentale. Agenţiile guvernamentale şi-au redus  flotele auto cu 37 % pentru a diminua costurile.

Potrivit unei ştiri transmise de Agenţia de presă chineză Xinhua despre vizita lui Victor Ponta în China, premierul ar fi declarat că "România este mândră de prietenia tradiţională cu China şi admiră Partidul Comunist Chinez pentru modul în care a condus poporul chinez pe calea socialistă".

Mai multe articole despre:
funcţionari salariaţi angajati fantoma