MENIU

Anestezistul-criminal din Franța, în fața instanței. A ucis 12 pacienți doar ca să își discrediteze colegii cu care era în conflict

Un medic anestezist a fost judecat în Franța sub acuzația că ar fi otrăvit 30 de pacienți, dintre care 12 au murit. Doctorul Frederic Pechier este suspectat că în perioada 2008-2017 ar fi modificat conținutul pungilor de perfuzie ale pacienților din două clinici private din Besancon, situat în estul țării.

Scopul său ar fi fost să provoace un stop cardiac pacienților pentru a-și demonstra apoi abilitățile de resuscitare și pentru a-și denigra colegii cu care avea o serie de conflicte.

Ancheta judiciară a fost deschisă în 2017 când unul dintre colegii săi a tras un semnal de alarmă după trei stopuri cardiace inexplicabile ale pacienţilor în plină operaţie, relatează AFP, citat de Agerpres.

Frederic Pechier, în vârstă de 51 de ani, a fost miercuri pus sub acuzare pentru a treizecea otrăvire, la sfârşitul unei audieri cu judecătorul responsabil cu acest dosar, a declarat procurorul Republicii din Besançon, Etienne Coats.

Ancheta ar putea fi în curând închisă chiar dacă suspectul urmăreşte să recuze judecătorul căruia îi contestă metodele de instrumentare a acestui dosar.

Apărarea s-a plâns că nu a primit înainte de aceste noi interogatorii un "pre-raport" de expertiză care a servit ca bază pentru aceste audieri.

Medicul anestezist, aflat în prezent în libertate sub control judiciar, a depus, de asemenea, un recurs împotriva deciziei recente a judecătorului de a-i interzicere să profeseze medicina.

Mai multe articole despre:
anestezist anestezie medici deces franta