MENIU

Andrei Gheorghe, despre mogulii săi rataţi: Sârbu, Voiculescu şi Vîntu

Andrei Gheorghe crede că Vlădescu nu avea nevoie de el / Foto: Grup RC

Andrei Gheorghe a murit. Cunoscutul om de radio și televiziune Andrei Gheorghe a murit la 56 de ani. În urmă cu opt ani, one-man-show-ul Andrei Gheorghe a vorbit, cu jurnaliștii de la EVZ,  despre toți patronii de presă pentru care a lucrat, politicieni, despre experința de la Ministerul de Finanțe, dar și despre "Lanţul slăbiciunilor" din viața lui.

Redăm câteva pasaje din interviul acordat de Andrei Gheorghe jurnaliștilor de la EVZ:

"Toţi mogulii au fost buni... la timpul lor"

PRIMUL MOGUL: ,,Sârbu e un timid''

"Sârbu e un timid. E un om talentat care munceşte ca un bou şi doarme patru ore pe noapte. Dintre toţi mogulii, el e cel mai muncitor şi singurul care nu a dorit vizibilitate, spre deosebire de ceilalţi care au vrut să beneficieze de importanţa şi influenţa unui trust media", îl perie uşor Andrei pe bossul Pro TV, după ce mai întâi a dat cu el de pământ. (...)

AL DOILEA MOGUL: "Voiculescu, un clovn trist"

După şapte ani alături de Adrian Sârbu, Andrei Gheorghe a trecut la mogulul Voiculescu: "Nu mai aveam ce să fac în Pro. Ideea era că Antena 1 se rebrenduia. Am început cu ”Gheorghe”. M-am speriat rău când a căzut Boc. Pe vremea aia, cine îi chema în emisiune pe Boc sau Băsescu? Mai ţineţi minte 2003? Planeta Moldova şi Stratan tot la «Gheorghe» au apărut! Băgam şi manele, ce voiam io, oricând!", se umflă în pene Gheorghe. Cu toată libertate pe care a avut-o în trustul lui Felix, Andrei Gheorghe nu-l menajează pe "varanul cu platoşă". "După mine, Voiculescu e un clovn trist! Când mă uit la el, la hainele lui..., dar e, indiscutabil, un om de succes", formulează în antiteză imaginea mogulului. "Aici n-a mers dintr-un motiv simplu. Dacă la Pro mesajul era ”Noi suntem Nr. 1”, la Voiculescu era suntem ”Strong Nr.2”. E un mod de succes în business, dar nu asta venisem eu să fac!".

Salt în barca lui Vîntu

Andrei Gheorghe îşi schimbă vocea şi-l imită perfect pe Vîntu: "Mă, io cred că ăsta-i cinstit, măi, Liviule! Ce părere ai?". "Era în 2004 şi mă întâlnisem cu Vîntu şi cu Luca. M-am dus la Realitatea. A fost o emisiune care a rămas în memorie drept ”Năstase - nota 6”.

Asta a fost nota pe care a obţinut-o Adrian Năstase", îşi aduce aminte Andrei Gheorghe de emisiunea care ar fi însemnat începutul prigoanei sale de către fostul premier: "El era cel care voia să mă bage la puşcărie! Am fost primul om care a fost scos din transmisie în direct. S-a tras heblul, pur şi simplu! Faza cu fiola a fost motivul pentru ca să nu mai am de-a face cu Ralitatea TV. Cu o gaşcă de oameni de acolo, cu care nu-mi doresc să mă mai salut!". Începe să râdă: "I-am zis lui Vîntu că e un tâmpit şi că-i o prostie şi mi-a zis că sunt tâmpit şi e o prostie!".