MENIU

Andrei Baciu, în criza de paturi la Terapie Intensivă: „Secțiile ATI mobile nu sunt o soluție generală și nici una care să rezolve criza”

Andrei Baciu

Andrei Baciu - secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al Comitetului Național de Vaccinare a declarat, vineri, la un post TV, că secțiile ATI mobile nu sunt o soluție generală și nici una care să rezolve criza.

„Acestea nu sunt o soluție generală și nu sunt o soluție care să rezolve criza până la urma urmei. Acestea sunt soluții de moment, pentru că nu pot să acomodeze foarte mulți pacienți. Vorbim de un maxim de 12 pacienți. Pot fi adaptate, evident pot fi transferate dintr-o zonă critică în alta. O rezolvare este una națională, pentru că nu ai cum să construiești de la zero spitale într-un focar care este și devine un focar la un moment dat, însă prin acțiunile epidemiologice pe care le cunoaștem deja se poate rezolva situația epidemiologică”, a declarat Andrei Baciu.

Andrei Baciu: Trebuie să fim pregătiți pentru orice se poate întâmpla

„Realitatea este una clară. Vedem cu toții că în ultimele zile a crescut numărul de cazuri noi, proporțional cresc și pacienții care din nefericire ajung la Terapie Intensivă și au nevoie de astfel de terapii. Ideea este aceea de a putea fi pregătiți pentru absolut oricare va fi distribuția așa-zisului val trei, care a început, care începe acum. Vedem că avem o creștere a numărului de cazuri, deci trebuie să fim pregătiți pentru orice se poate întâmpla”.

Mai multe articole despre:
andrei baciu terapie intensiva