MENIU

Andrei Baciu: Implicarea cultelor religioase, esențială în campania de vaccinare. Autoritățile, apel la artiști, sportivi și alte personalități

Implicarea tuturor cultelor religioase din țară a fost esenţială în demararea campaniei de vaccinare, a apreciat, luni, Andrei Baciu. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a anunțat și că autoritățile au în plan campania de vaccinare, urmând să facă apel la artişti, sportivi şi orice alte personalităţi care pot duce mesajul despre vaccinare la cât mai multe persoane.

”Implicarea tuturor cultelor religioase din România a fost esenţială în demararea campaniei de vaccinare şi permiteţi-mi pe această cale să le transmit toată recunoştinţa şi mulţumirea noastră pentru tot efortul pe care l-au făcut. Realmente, au jucat un rol esenţial în transmiterea informaţiilor corente, pentru că asta a fost una dintre problemele esenţiale”, a spus Baciu, la postul public de televiziune. 

În perioada următoare, comunicarea se va intensifica pentru a fi vizate cât mai multe categorii de persoane, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Sănătății. 
”O să intensificăm acţiunile de comunicare. Motivul pentru care nu am făcut-o până acum şi o să o facem în perioada următoare este că aceste lucruri trebuie făcute simetric cu campania de vaccinare, pentru că altfel creezi aşteptări pe care nu le poţi împlini. Nu am avut suficient de multe doze până acum”, a explicat Baciu. 

Întrebat dacă se va apela la manelişti sau sportivi, secretarul de stat a răspuns că ”orice fel de abordare care aduce şi promovează vaccinarea, pentru orice fel de domeniu, este un pas înainte.”

Potrivit lui Baciu, în prima etapă a imunizării s-au vaccinat cei care doreau - vizionarii - acum ajungâdu-se la un alt segment al populaţiei - pragmaticii. ”Din punct de vedere teoretic, intrăm în segmentul celor care sunt pragmatici şi ei caută motive şi argumente, un beneficiu personal, fie el şi biologic, care să-i determine”, a adăugat acesta, potrivit hotnews.