MENIU

Andreea Moldovan: Autoritățile discută șase indicatori de care să depindă instituirea CARANTINEI într-o localitate - Decizia finală va fi luată marți

Andreea Moldovan

Secretrul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a declarat, luni, după o şedinţă cu reprezentanţii din mai multe instituţii, că s-a discutat despre modificarea indicatorilor tehnici avuţi în vedere la instituirea carantinei. Vor fi şase indicatori, aceştia urmând a fi decişi, însă, în cursul zilei de marţi.

Autoritățile vor să schimbe modul în care se calculează rata de infectare cu Covid 19, în baza căreia se stabilesc scenariile în timpul epidemiei. Anunțul a fost făcut luni la finalul unei discuții care a avut loc la Ministerul Sănătății.

„Am covenit cu toţii că, fiind o infecţie atât de dinamică şi cu modificări atât de mari, datele pe care le folosim necesită periodic o actualizare sau o updatare. 

Datele pe care le folosim necesită în permanență o actualizare. Drept pentru care, ne-am gândit care ar fi indicatorii de calcul al grilei de carantinare cel mai sugestiv pentru procesul epidemiologic din teritoriu, astfel încât să știm că imaginea pe care ei ne-o vor oferi atunci când vor fi calculați va fi imaginea mult mai apropiată de realitate.

Sunt șase indicatori, am avut încă două variabile în interpretarea acestora. Vom face simulări, iar mâine, la ora 13.00, de vom întâlni ca să luăm decizia finală.

Sunt indici de evoluție de trend evolutiv, de rată de incidență, de capacitate de testare sau de număr de cazuri pe o unitate teritorială, cu focar, fără focar. Sunt niște indicatori tehnici”, a spus Andreea Moldovan.

Mai multe articole despre:
andreea moldovan carantina