MENIU

Anchetă la Spitalul din Bârlad, după ce un tânăr a murit. Ar fi fost operat cu 24 de ore prea târziu

Conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad a declanşat, luni, o anchetă internă, după ce familia unui tânăr de 37 de ani, care a murit în timpul unei intervenţii chirurgicale, a reclamat că bolnavul a fost operat cu întârziere, la aproximativ 24 de ore de la internare, deşi ar fi avut simptome grave de boală.

Cazul unui tanar de 37 de ani, care  a murit in timpul unei interventii chirurgicale la Spitalul de Urgenta Barlad, a ajuns in atentia conducerii unitatii spitalicesti, in urma plangerii facute de catre rudele bolnavului.

Potrivit acestora, barbatul a fost operat la aproximativ 24 de ore de la internare, desi ar fi prezentat simptome grave de boala, ceea ce, in opinia lor, ar fi impus o interventiee chirurgicala de interventie, informează Hotnews, citând news.ro.

Reprezentantii Spitalului de Urgenta Barlad sustin ca pacientul ar fi murit din cauza "unei situatii de boala", insa edificatoare in acest sens fiind concluziile medico-legale.

"La momentul internarii, pacientul nu avea indicatie operatorie, astfel incat nu era considerat o urgenta. Medicul a incercat sa-i salveze viata, insa nu a reusit. Pacientul era cunoscut cu mai multe internari din cauza problemelor grave de sanatate pe care le avea. Insa, noi am declansat o ancheta interna acest caz in care se va analiza daca a fost respectat protocolul", a declarat luni purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Barlad, Adrian Gheorghiu.

Conducerea unitatii medicale a dispus efectuarea autopsiei pentru stabilirea unui diagnostic anatomopatologic, care va fi edificator asupra cauzei mortii tanarului de 37 de ani.

Mai multe articole despre:
operaţie Bârlad spitalul din bârlad