MENIU

Ancheta în dosarul ”Fabrica de permise auto” accelerează! Șeful SIPI Suceava, ridicat de procurori

Anchetă amplă într-un dosar privind obținerea permiselor auto false

Șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, colonelul Florin Constantin Timu, a fost ridicat de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat că ar fi protejat ”fabrica de permise auto” din județ. Acesta va fi dus la audieri la București. 

Potrivit Monitorul de Suceava, procurorii au făcut percheziții la locuința lui Timu și la sediul SIPI Suceava, aflat în clădirea unde funcționează și Inspectoratul Județean de Poliție.

Dosarul a fost disjuns din cel în care au fost trimiși în judecată ofițerul Mihail Martin din cadrul Serviciului Județean Suceava al Direcției Generale Anticorupție și comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava. Cel din urmă i-ar fi dat diferite sume de bani colonelului Timu, mai notează sursa citată. 

În 15 februarie, DNA a anunțat că a trimis în instanță primul dosar de corupție din cele trei deschise la Serviciul Permise Auto Suceava. Obreja a fost trimis în judecată fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional care se ocupa cu fraudarea examenelor pentru obținerea permiselor auto. Promovarea candidaţilor s-ar fi asigurat contra unor sume de bani percepute atât la examinarea teoretică, cât şi la traseu.

Mafia permiselor de la Suceava. Șeful de la permise a aflat de la un ofițer anticorupție că i se pregătea fragrant: „Ai grijă că poate-i pe la voi, pe la permise"

Potrivit procurorilor, din grupare ar mai fi făcut parte poliţişti, funcţionari, instructori auto şi angajaţi ai Registrului Auto Român. Acuzații vizează perioada 2018-2020. Sumele cerute pentru oținerea permisului variau între 5.000 şi 7.000 de euro.

Citește și: ”Mai mulți poliţişti de la direcția de permise din Suceava, trimişi în judecată de DNA”