MENIU

Anchetă după ce o turistă a căzut de pe Faleza Cazinoului din Constanţa. Vroia să facă o poză

Agitaţia s-a instalat la malul mării după ce o turistă din Bacău a căzut de pe Faleza Cazinoului din Constanţa, direct pe pietrele de pe mal. Nefericitul eveniment s-a petrecut în seara de marţi, 30 iunie, după ce o bară de protecţie s-a desprins din balustradă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanţa, femeia, de 39 de ani, a refuzat internarea în spital, preferând să meargă la o unitate spitalicească din Bacău. Chiar dacă a fost demarată o anchetă, se pare că vina este pasată din ogradă în ogradă.

De cum s-a produs accidentul, Primăria Constanţa a redactat un comunicat, prin care transmitea că este regretabil ce s-a întâmplat şi că va fi declanşată o anchetă. Ulterior s-a aşternut liniştea, reprezentanţii administraţiei locale intrând în silenzio stampa. Nici reprezentantul constructorului, respectiv Iliuţă Cioroiu, nu a răspuns la telefon, auzindu-se doar zvonuri că acesta ar fi afirmat că barele erau noi, schimbate recent, scrie Replicaonline.ro.

Contactat telefonic, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a menţionat, într-un final, că femeia a refuzat internarea, dar că i s-au făcut toate investigaţiile, inclusiv un examen tomograf. Aceasta a părăsit Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1.00.

„A refuzat spitalizarea, are o fisură de coccis şi alte contuzii. Spitalizarea este gratuită pentru că a fost urgenţă, dar vom ţine legătura cu ea şi vedem cu ce putem s-o ajutăm ambulatoriu. Dar i s-au făcut investigaţii, tomograf, toate procedurile. Ulterior, Primăria a notificat oficial Poliţia şi Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a efectua o anchetă. Şi noi am demarat o anchetă, cu Poliţia Locală, Direcţia de Gospodărire Comunală şi managerul de proiect. Constructorul trebuie să verifice întreaga balustradă. Este regretabil ce s-a întâmplat”, a spus Liviu Tramudana.

Reamintim că în seara de marţi, 30 iunie, o femeie de 39 de ani, din Bacău, a căzut de pe Faleza Cazinoului, prăbuşindu-se în gol circa 3 metri, pe pietrele de mal. La faţa locului a ajuns un echipaj SMURD şi unul al Poliţiei. Femeia a fost transportată la spital. Din câte se pare, Elena se afla la mare, în vacanţă, cu familia, unde urma să rămână până vineri, 3 iulie. În momentul în care bara s-a desprins din balustradă, aceasta încerca să facă o poză. Menţionăm şi faptul că bara a fost înlocuită.