MENIU

ANCHETĂ coordonată de Parchet după accidentul de pe aerodromul Măgura Sibiu - În ce stare e femeia din Serbia, căzută cu parapanta de la 8 metri

ANCHETĂ coordonată de Parchet după accidentul de pe aerodromul Măgura Sibiu - În ce stare e femeia din Serbia, căzută cu parapanta de la 8 metri

Poliția a deschis o anchetă după accidentul grav al sportivei din Serbia care a căzut cu parapanta pe Aerodromul Măgura Cisnădiei, judțul Sibiu.

Poliţiştii au anunțat că anchetează cauza accidentului cu parapanta care a avut loc joi, pe Aerodromul Măgura din oraşul Cisnădie.

O femeie de 47 de ani, din Serbia, a căzut, joi, de la o înălţime de opt metri, în timp ce participa la un concurs de zbor cu parapanta pe Aerodromul din Cisnădie. Imediat după accident, a fost transportată urgent la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu.

"Astăzi, în jurul orei 11,50, printr-un apel 112, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu au fost sesizaţi despre producerea unui accident cu parapanta, în incinta Aerodromului Măgura Cisnădie. La respectiva locaţie a fost identificată o femeie în vârstă de 47 ani, din Serbia, care ar fi pierdut controlul parapantei, care s-ar fi închis şi astfel a căzut de la o înălţime de aproximativ 7-8 metri. În urma accidentului, un echipaj medical i-a acordat îngrijiri la faţa locului, victima fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. În continuare sunt efectuate cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, urmând a fi stabilite circumstanţele în care s-a produs accidentul şi încadrarea juridică a faptei", a transmis IPJ Sibiu.

Imediat după accidentare, femeia a acuzat dureri abdominale şi de bazin, dar avea stare generală bună. După ce a fost imobilizată, sub monitorizare continuă, victima a fost transportată la UPU Sibiu.

Femeia care a căzut cu parapanta a suferit un traumatism abdominal şi a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în stare stabilă, conştientă.

"Pacienta prezintă traumatism abdominal prin cădere de la înălţime. Se află în Unitatea de Primiri Urgenţe, în investigaţii. În momentul de faţă este conştientă, stabilă hemodinamic. Urmează să efectueze un examen amănunţit la Computerul Tomograf pentru a fi stabilit cu exactitate diagnosticul şi conduita terapeutică", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, Decebal Todăriţă. 

În perioada 2 – 11 septembrie, în Sibiu se organizează cea de-a 7-a ediție a Campionatului European de aterizare la punct fix cu parapanta (7th FAI European Paragliding Accuracy Championship 2022). La eveniment participă 100 de piloți din 20 de țări.