MENIU

Anca Nicolescu, medic: „Vaccinul nu este o baghetă magică ce oprește pandemia, ci doar o măsură preventivă”

Medicul Ana Nicolescu a declarat pentru Realitatea PLUS că vaccinul nu are menirea de a stopa pandemia de coronavirus. Specialista spune că imunizarea prin vaccinare este o măsură de prevenție, nu de tratare.

„Organismul este supus unor eforturi foarte mari când faci vaccin. Acesta nu este o baghetă magică, ce oprește pandemie, ci doar o măsură preventivă, nu de tratament. Aceste vaccinuri care au apărut pe piață nu pot opri pandemia.

Există posibilitatea ca și persoanele nevaccinate să facă tot forme ușoare ale bolii. De exemplu, eu, acum, am Omicron. Era clar că o să-l iau. E o formă banală, simplă, febră, durere în gât, iar după 3 zile sunt deja bine. Nu se poate să mergem în același loc, să repetăm greșelile în același loc. Un fabricant din Franța a reușit să facă un vaccin din virus întreg inactivat, adică un vaccin clasic. Acestea sunt pe piață de 60-70 de ani. Au și ele riscuri și efecte, niciun vaccin nu este sigur și eficient, dar rata de efecte secundare este incomparabil mai mică. Vaccinul te împeidică sa faci boala și s-o transmiți. Ce avem azi este o struțocămilă. Boala tot o faci. Obosirea imnunologică apare atunci când faci un vaccin repetat, iar imunitatea se concentrează să facă anticorpi. Este o măsura forțată. Este o formă de epuizare imunitară. Pe de altă parte, avem de-a face și cu oboseala psihologică. Acum, oamenii își dau seama de slăbiciunea vaccinarii intempestive, cu mici si bere. Trebuie să ne bazăm pe știință, nu pe politică. Sunt valuri gigantice de Covid în Europa, din toamnă. Se slăbește orgnismul și lasă ușa deschisă către alte boli, pentru că sistemul imunitar lasă vaccinul să facă treaba în locul lui.

„Copiii nu au ce căuta în programele de vaccinare anti-Covid”

Nu putem fi anti sau provaccin. Politicienii exploatează prost campania de vaccinare. Copiii fac această boală la fel cum fac gripă, ei au imunitate proaspătă, iar dacă nu au alte boli, nu e nevoie de vaccinare. Avem de-a face cu un abandon al statului către categorii mari de populație, pentru că nu știu sau nu vor și pot, să facă treabă. Alexandru Rafila nu poate schimba strategia, el știe carte, dar nu poate face prea multe. Durata epidemiei este în funcție de câte tulpini vor apărea. Lumea științifică internațională consideră că vaccinările în plină pandemie produc mutații ale viruslui”, a declarat în emisiunea „Culisele Statului Paralel” medicul Anca Nicolescu.

Mai multe articole despre:
ana nicolescu medic specialist virus covid vaccinare