MENIU

Anca Dragu toarnă gaz pe foc: Poate partidele vor fi responsabile și votează guvernul Cioloș

Anca Dragu, președintele USR al Senatului

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR), susține că partidele parlamentare ar da un semnal de responsabilitate dacă ar vota formual de guvern cu care Dacian Cioloș vine azi în Parlament. În exclusivitate la Realitatea Plus, Dragu a explicat și de ce pe listă se regăsesc nume care au alimentat disputele cu PNL și, mai ales, cu premierul interimar Florin Cîțu.  

"Ar trebui să vedem mai multă responsabilitate, din partea partidelor, pentru că traversăm o perioadă foarte grea, să ne gândim în primul rând la pandemie, dar și la explozia prețurilor energiei, sa ne gândim că vine și iarna, iar în acest context trebuie să începem și implementarea măsurilor prevăzute în PNRR. Din aceasta perspectiva cred că partidele vor fi responsabile și vor vota guvernul Cioloș", a declarat Anca Dragu, în direct la Realitatea Plus.

Președintele Senatului a explicat și de ce în noua formulă de guvern USR se regăsesc nume care au alimentat disputele cu foștii parteneri de la PNL, precum Cătălin Drulă și, în special, Ioana Mihăilă. 

"Ioana Mihăilă a făcut o treabă foarte bună, a venit în ședințele Coaliției cu propuneri bune si a cerut în permanență resurse financiare pentru ATI și a militat pentru măsuri active de stopare a răspândirii bolii. În acest fel ar continua un mandat întrerupt și ar fi soluția cea mai bună în acest moment", a afirmat Dragu.

Președintele Senatului a precizat că USR rămâne deschisă dialogului cu PNL și militează pentru găsirea unei soluții rapide și cât mai eficiente de compromis politic, în condițiile în care alegerile anticipate ar fi varianta cea mai nefavorabilă, ținând cont de situația epidemiologică. "Noi trebuie să găsim o soluție politică cât mai rapid și poate o vom găsi chiar săptămâna aceasta”, a declarat șefa Senatului.

Mai multe articole despre:
anca dragu ciolos guvern guvern ciolos ioana mihaila