MENIU

Anca Dragu, președintele Senatului, despre consultările de la Cotroceni: E insultător că o mână de bărbaţi iau decizii pentru toată ţara

Anca Dragu, președintele Senatului/ Foto: Facebook Anca Dragu

Faptul că numai bărbaţii iau parte la discuțiile de la Președinție privind nominalizarea prim-ministrului este insultător, în contextul în care peste 50% din populaţia ţării este formată din femei, a declarat, astăzi, preşedintele Senatului, Anca Dragu.

"Despre recuperarea decalajelor (dintre femei şi bărbaţi, n.r.): cel puţin la nivelul reprezentărilor în politică, stăm mai prost în 2020 decât stăteam în 2016. Deci pe noi (femeile, n.r.) această politică ne va duce către 0%. De altfel mă uitam mai devreme la televizor, la negocierile de la Cotroceni: numai bărbaţi. Este insultător că 100% bărbaţii, că o mână de bărbaţi iau decizii pentru toată ţara, care toată ţara înseamnă peste 50% femei. Adică măcar una, de formă, să fi fost acolo la masă. E incredibil cum nu există această bună-practică elementară de a avea, în orice discuţie, când vine vorba de decizie, de politici publice, să ai şi o femeie, să fie şi femeile reprezentate acolo. Este pentru mine în continuare un şoc, iar lucrurile se întâmplă din ce în ce mai rău", a afirmat Anca Dragu, într-o dezbatere despre drepturile femeilor, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, partidele politice nu promovează femei: "Foarte important este ca partidele politice să fie la masa acestor discuţii, pentru că ele nu promovează femei. Nu avem femei în poziţii înalte în politică, cred că poziţia mea e cea mai înaltă, şi în partid - sunt vicepreşedinte de partid, al treilea partid ca mărime din România, şi într-o funcţie publică probabil pentru încă 24 de ore".