MENIU

Anca Dragu, despre suspendarea președintelui Iohannis: ”E nevoie de responsabilitate”. Soluția USR la criza politică

Anca Dragu

USR nu ia în calcul în acest moment suspendarea președintelui Klaus Iohannis, a declarat Anca Dragu miercuri, la Realitatea Plus. Șefa Senatului a făcut apel la responsabilitate și la refacerea coaliției. Singura condiție este ca PNL să propună un alt premier. 

Anca Dragu a subliniat că, în contextul actualei crizei, președintele Klaus Iohannis amână prea mult consultările.

”Pasul firesc următor este consultarea cu președintele țării.
Ar fi trebuit să începem aceste discuții mai repede, mai ales că votul din Parlament a fost clar și fără echivoc pentru demiterea Guvernului Cîțu”, a declarat președintele Senatului.

Întrebată dacă suspendarea șefului statului este o soluție pentru rezolvarea crizei politice, Dragu a subliniat că este nevoie de responsabilitate, USR pledând pentru refacerea coaliției

”Nu discutăm despre varianta suspendării președintelui. Ideea este să avem o coaliție funcțională. 23 din 27 de state membre UE au coaliții la putere, trebuie să învățăm din acest mod de a face politică.

Noi considerăm că programul de guvernare la care am contribuit este o soluție pentru România, dar trebuie aplicat. Din păcate, multe reforme de acolo au fost amânate.

Ideea ar fi să avem stabilitate în acești 4 ani, nu momente de criză politică. 

Văd că toate partidele fac apel la responsabilitate. Atunci hai chiar să fim responsabili, să stăm la masă, să găsim soluții pentru un guvern funcțional!

Revenirea domnului Cîțu ca premier este exclusă într-o coaliție cu USR-PLUS. PNL trebuie să se gândească la un premier care să poată să conducă o coaliție, să poată implementa programul de guvernare, să fie un om serios și profesionist. Nu vorbim despre nume acum, dar cu domnul Cîțu știm că nu putem continua, aici nu e loc de negociere”, a adăugat Anca Dragu.