MENIU

Anca Alexandrescu dă cărțile pe față. Ce se ascunde în spatele întâlnirii lui Arafat cu un om de afaceri, la invitația Ambasadei Americane?

Anca Alexandrescu consideră că instituțiile statului ar trebui să ofere explicații

Întâlnire de taină a lui Raed Arafat cu un om de afaceri, la invitația Ambasadei Americane, arată la comenzile cui răspunde șeful DSU, a afirmat jurnalista Anca Alexandrescu. Într-o intervenție la Realitatea Plus, realizatoarea Culiselor Statului Paralel a opinat că instituțiile statului n-ar trebui să rămână impasibile după un astfel de episod, când în joc sunt peste două miliarde de euro, pentru un sistem de alarmare a populației. Jurnaliștii Realitatea PLUS au încercat să obțină un punct de vedere de la Raed Arafat, dar fără succes.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a avut o întâlnire cu o delegație condusă de afaceristul Ștefan Codruț Osain. El i-a prezentat „Sistemul de notificare în masă – sistem național de avertizare și coordonare vocală pentru dezastre naturale, acte de terorism, conflicte civile, pentru interesul esențial de securitate al țării”, dezvoltat de compania americană Genasys. De astfel, reprezentanții Departamentului pentru Situații de urgență au transmis că întâlnirea a fost organizată la invitația Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

 

"Începem astfel să vedem cine se află în spatele lui Raed Arafat, pentru că noi demult ne întrebăm cine se află în spatele lui, de nu reușește să-l dea jos nimeni, indiferent de eșecurile și catastrofele pe care le înregistrează departamentul său?

Să ne amintim doar de accidentul aviatic din Apuseni, de Colectiv sau de Crevedia, pentru că lista este lungă. A picat tot timpul în picioare, cu toate că au plecat miniștri, partide, guverne, el a rămas. Iată că aceste dezvăluiri arată că Raed Arafat acționează la ordinului Ambasadei Americane. Este inadmisibil, în condițiile în care guvernul României nu a făcut niciun demers oficial, nu există niciun caiet de sarcini, nicio intenție, nicio licitație, ca domnul Arafat să aibă o întâlnire cu niște reprezentanți ai unei companii, doar pentru că i-a invitat Ambasada Americană.

 

Raed Arafat vrea un sistem de alarmare a populației. Întâlnire de taină cu un afacerist

Aș fi înțeles să se întâlnească cu mai multe companii, ca statul român să-și manifeste interesul de a achiziționa un astfel de sistem. Mai mult, la compania respectivă lucrează niște foști angajați la MAI si aici este o situație asemănătoare cu ceea ce prezint eu de câteva săptămâni la Culisele Statului Paralel, că un grup de 3 înalți foști ofițeri SIR s-a adunat în jurul unui grup de tineri care fac afaceri IT pe bani foarte multi.


În cazul sistemului de alarmă vorbim de 2 miliard de euro, este o suma uriașă. Este exact ca în cazul digitalizării, de ani și ani băgam sute de milioane de euro și tot nu avea digitalizare," a afirmat Anca Alexandrescu.