MENIU

ANAF.ro | Site-ul ANAF a picat din nou, oamenii se revoltă. Anunţ OFICIAL

Site-ul ANAF este picat. Mesajul de eroare care apare pe www.anaf.ro
Site-ul ANAF este picat. Mesajul de eroare care apare pe www.anaf.ro
Site-ul ANAF este picat. Mesajul de eroare care apare pe www.anaf.ro

ANAF.ro | Oricine vrea să acceseze site-ul ANAF vede un mesaj de eroare: "Server Error  Access Manager WebSEAL could not complete your request due to an unexpected error".

ANAF.ro | UPDATE | Pe site-ul ANAF.ro a fost postat un al doilea mesaj de eroare: "In prezent, portalul ANAF genereaza erori de accesare, deoarece resursele TIC disponibile sunt suprasolicitate. Se identifica solutii de utilizare optima a tuturor resurselor"

 


Potrivit legislației fiscale în vigoare, depunerea Declarației Unice este obligatorie şi se face DOAR online din acest an. Doar că site-ul ANAF, www.anaf.ro, NU FUNCȚIONEAZĂ, din nou, iar oamenii sunt tot mai revoltaţi.

Şi din cauza erorilor repetate, acum câteva zile, Guvernul a decis prelungirea termenului de depunere a Declaraţiei Unice. Astfel, noul termen limită, care iniţial era 15 martie 2019, a devenit acum 31 iulie 2019.

"In anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevazut pentru depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, se proroga pana la data de 31 iulie 2019 inclusiv", se arată în documentul oficial.

Persoanele care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri trebuie să le declare prin intermediul Declarației Unice. Iar începând cu acest an, depunerea Declarației Unice se face doar online, pe site-ul ANAF.RO, care acum este căzut.

DESCARCĂ AICI FORMULARUL DECLARAȚIE UNICĂ 2019 - ANAF.RO

Cum te înregistrezi pe ANAF.RO, care acum este căzut.

Ministerul Finanțelor a transmis, din vara anului trecut, contribuabililor persoane fizice, o scrisoare care conţine informaţii pentru înregistrare.

Scrisoarea primită pentru înregistrarea în Spațiul Privat Virtual contine un număr care se va utiliza la inregistrare. Pentru înregistrarea în SPV, sunt necesare următoarele informații:

1. Numărul documentului format din 12 cifre, înscris în partea stângă-sus a primei pagini a scrisorii primite.

2. Codul Numeric Personal (CNP), sau Numărul de Identificare Fiscală (NIF), înscris sub numărul documentului.

3. Seria și numărul actului de identitate.

4. Adresa de e-mail proprie.

5. Numărul telefonului mobil personal.

6. Un nume de utilizator ales pentru autentificarea în SPV.

7. O parolă necesară autentificării în SPV.

Aceste informații trebuie completate în formularul web disponibil pe portalul ANAF în secțiunea ”Spațiul Privat Virtual” → ”Înregistrare utilizatori persoane fizice şi juridice” → ”Persoane fizice/Înregistrare utilizatori”, alegând Tipul de aprobare ”Verificare număr document”.