MENIU

Ana Birchall răspunde: „Nu există niciun to do list!”

Ministrul Justiției, Ana Birchall, spune că nu există nicio foaie de parcurs - „to do list”, primită de Ministerul Justiţiei din SUA. Declarația a fost dată înaintea ședintei Comitetului Executiv al PSD, în care urmează să se discute demiterea de la Justiție sau chiar excluderea din partid a Anei Birchall.

 
„Pentru a înlătura orice speculație, vă garantez că la nivelul Ministerului Justiției nu există niciun fel de to do list, fie cu Stateșe Unite, fie cu orice altă instituție sau stat terț”, a declarat miercuri Birchall, întrebată de jurnaliști cu privire la existența unei foi de parcurs.

„Nu există așa ceva la nivelul Ministerului Justiției”, a asigurat Birchall.

„În calitate de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, am promovat interesul României, parteneriatul cu SUA este unul din cele mai importante”, a mai spus Birchall.

Ministrul Justiției a mai spus că „avem un dialog legal institutional cu orice institutie sau state parteneri terti, da avem o colaborare cu SUA, da, foarte bună pe prevenirea criminalitatii. Este o colaborare legală”.

Birchall a mai spus că există in dialog la nivelul ministerului pentru pregătirea unei vizite: da , este o discutie, un dialog normal intre MJ si Departamentul de Justiție din SUA, dar in pregatirea unei vizite”. 

În ultimele zile, mai mulți social-democrați au solicitat demisia lui Birchal de la Justiție sau excluderea din PSD pentru că ar fi fost impusă la nivelul Ministerului cu ajutorul SUA. Birchall este acuzată că ar susține abuzurile din justiție.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a făcut miercuri noi afirmații cu privire la concluziile preliminare majoritare ale grupului de lucru privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie care nu susţin funcţionarea SIIJ în actuala formă.

„Am înființat acest grup de lucru la nivelul ministerului pentru a analiza recomandările GRECO, MCV și ale Comisiei de la Veneția. Am solicitat recomandările tuturor insitituțiilor care au un cuvânt de spus în buna funcționare a justiției și a tuturor asociațiilor profesionale. Am centralizat aceste puncte de vedere și s-au desprins două concluzii pe care le-am prezentat. Este o analiză preliminară. Așteptăm punctul de vedere al CSM și al plenului”, a spus Birchall.



PSD o ”mitraliază” pe Ana Birchall! Se cere excluderea sa din partid