MENIU

Americanii au sosit în România! Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, anunț despre venirea primilor 100 de militari

Americanii au sosit deja în România! Anunțul despre venirea primilor 100 de militari, făcut de ministrul Apărării, Vasile Dîncu

Primii 100 de soldați americani au sosit, marți, în România, în contextul tensiunilor ruso-ucrainene. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Vasile Dîncu. 

„În acest moment, americanii au sosit, ca să spunem așa, au venit deja pentru pregătiri peste 100 de soldați americani, specialiști, care pregătesc această încartiruire viitoare a trupelor, deci au sosit deja în România”, a declarat, marți Vasile Dîncu și a adăugat că „asta înseamnă că nu va dura mult până vor veni și restul trupelor”.

Întrebat despre pregătirea logistică a României pentru a primii soldații NATO și la ce baze militare vor ajunge aceștia, Vasile Dîncu a declarat că „suntem pregătiți de câțiva ani, de multă vreme, din perspectivă logistică. Este vorba și de pregătiri specifice care se fac. (...) Avem mai multe locuri, e o informație care nu este neapărat foarte publică. (...) Cei 900 de militari americani care există sunt la Mihail Kogălniceanu, Câmpia Turzii, sunt mai multe locuri unde pot fi încartiruiți”.

Pe fondul crizei din Europa de Est, sub amenințarea invaziei Ucrainei de Rusia, aproximativ 1.700 de militari, în principal de la sediul în Fort Bragg (Carolina de Nord), sunt dislocaţi în Polonia, în timp ce 1.000 de de militari americani, cu baza în Germania, ajung în România.

Anunțul a fost făcut de Vasile Dîncu, marți, după ce a participat, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila”, la ședința de autoevaluare a activității structurii, pe anul 2021.