MENIU

Amenzi usturătoare pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid în București

Amenzi usturătoare pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid în București

1.500 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii din București în weekend, în cadrul verificărilor care au vizat respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. Valoarea amenzilor a depășit 475.000 de lei. 

Într-un comunicat,  Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti a transmis că au fost verificate peste 2.700 de obiective: pieţe agroalimentare, târguri, complexuri comerciale, mari magazine, dar şi magazine de cartier, terase, mijloace de transport în comun. Controalele s-au făcut cu sprijinul Jandarmeriei, Poliţiei Locale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti și Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Au fost legitimate peste 4.300 de persoane şi controlate peste 2.300 de mijloace de transport în comun, de suprafaţă şi de subteran.

”Poliţiştii aflaţi în teren au revenit cu recomandări privind portul măştii de protecţie şi pentru păstrarea distanţării fizice. Acţiunile de verificare continuă şi la acest moment şi, aşa cum am precizat, vor continua şi în zilele următoare. Facem apel la toţi cetăţenii să respecte măsurile de protecţie împotriva infectării cu COVID-19, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte normele sanitare”, a mai transmis sursa citată. 

Poliţia mai face apel, în contextul exploziei noilor infectări, la responsabilitate faţă de familii şi de membrii comunităţii, informează Agerpres.