MENIU

Amenzi de peste 7 milioane de lei în doar o săptămână pentru încălcarea măsurilor anti-Covid. M.A.I. anunță și deschiderea unor dosare penale

Amenzi uriașe pentru încălcarea măsurilor anti-Covid

Peste 32.000 de operatori economici și 61.000 de locații de interes au fost controlate, în perioada 5-11 martie, de poliţişti şi reprezentanţi au structurilor abilitate în cadrul acţiunilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În urma neregulilor constatate, au fost date 37.024 de sancţiuni de peste şapte milioane de lei.

Ministerul de Interne a anunțat, vineri, și întocmirea a 13 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.
”În această săptămână, au fost desfăşurate aproape 11.000 de acţiuni punctuale şi au fost verificaţi peste 32.000 de operatori economici, aproximativ 1.600 de operatori transport persoane, 61.000 de locaţii de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri”, se arată în comunicatul M.A.I.

Din cele aproape 525.000 de persoane verificate, 30.790 nu purtau masca de protecţie şi aproximativ 4.900 au încălcat restricţiile de circulaţie.

De asemenea, peste 320 de cetăţeni nu au respectat măsurile privind carantina/izolarea, iar 112 persoane pe cele privind distanţarea fizică.

Au fost constatate și nereguli cu privire la organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane.
”La linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 au fost primite 69 de apeluri, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 18 judeţe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice”, mai arat sursa citată. 

În perioada menţionată, peste 17.200 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ANSVSA, ANPC, specialişti din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale au verificat, în fiecare zi, obiectivele supuse restricţiilor şi zonele cu risc epidemiologic ridicat.

Acţiunile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 vor continua. 
”Reamintim cetăţenilor necesitatea de a respecta măsurile de protecţie sanitară: spălarea sau dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea corectă a măştii de protecţie, păstrarea distanţării fizice de alte persoane şi evitarea locurilor aglomerate”, mai transmite M.A.I.