MENIU

Ambulanțier infectat cu COVID-19, trimis în misiuni după ce DSP i-a dat un rezultat ERONAT

Ambulanțier infectat cu COVID-19, trimis în misiuni după ce DSP i-a dat un rezultat eronat

Un medic de la Ambulanța Brașov, infectat cu noul coronavirus, a mers trei zile în misiuni pentru că a primit un rezultat greșit. Testul său era pozitiv, însă a fost anunțat că este negativ. Până când a fost reparată eroarea, medicul a intrat în contact cu zeci de colegi și de pacienți. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control la DSP Brașov.

Totul a început săptămâna trecută, odată cu ancheta epidemiologică legată de un angajat al Serviciului de Ambulanță Brașov depistat pozitiv cu noul coronavirus. Autoritățile au identificat 7 contacți direcți, printre care și doi medici din instituție, scrie realitateadebrasov.net

Au urmat testele. Vineri, instituția a primit oficial rezultatele: cei doi medici nu sunt contaminati și își pot vedea de viața profesională și personală. În aceeași zi, unul dintre ei a verificat personal, la Direcția de Sănătate Publică Brașov, rezultatul testului. A primit același răspuns.

"Aș fi putut contamina alte persoane, colegi de-ai mei sau pacienți. Am intrat în unitățile sanitare cu specific non-Covid, deși eu eram pozitiv din data de 7, conform testului care mi s-a transmis", spune medicul de pe ambulanță.

Medicul a avut două gărzi, în weekend. La serviciu, a purtat echipamentul obligatoriu de protecție.

Luni dimineața, Direcția de Sănătate Publică Brașov a anunțat Serviciul de Ambulanță că s-a produs o eroare, că cei doi medici sunt contaminați. Al doilea medic a fost în concediu și nu a consultat pacienți, în aceste trei zile.

Mai multe articole despre:
ambulanta brasov medic covid ambulanta