MENIU

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, reacţie dură după declaraţiile lui Băsescu pe tema Lukoil

<p>Ambasadorul Rusiei &icirc;n Rom&acirc;nia, Oleg Malginov</p>

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, OLEG S. MALGINOV, a criticat declaraţiile publice pe tema dosarului Lukoil, care "nu sunt caracterizate de un limbaj acceptat în comunicarea internaţională".

OLEG S. MALGINOV, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, critică declaraţiile publice "dezechilibrate" pe tema Lukoil, la doar o zi după intervenţia preşedintelui Traian Băsescu.

"În ultima perioadă în legătură cu situaţia în jurul rafinăriei „Petrotel-Lukoil” şi a activităţii în România a companiei petroliere „Lukoil” în general au apărut destule declaraţii publice, din păcate, nu de fiecare dată echilibrate, a căror limbaj este departe de cel aсceptat în cadrul comunicării internaţionale.

Las aceste declaraţii, care pot transmite semnale greşite atât mediului de afaceri, cât şi altor structuri, fără comentariu pentru a nu adăuga emoţii în discursul politic public din România în această perioadă foarte importantă pentru ţară.

Între timp, ca rezultat al eforturilor făcute în toate ultimele zile rafinăria de la Ploieşti a început să-şi reia producţia", a declarat ambasadorul, potrivit unui comunicat al ambasadei.

Preşedintele Traian Băsescu a calificat, joi, drept inadmisibilă abordarea liderului companiei Lukoil şi a solicitat Guvernului să preia rafinăria de la Ploiești, dacă mâine Lukoil nu reia producţia. Băsescu a subliniat că ”Lukoil trebuie să respecte legile statului român” și că ”nu poate face acest tip de presiune pe justiţia din România”, avertizând ca, în caz contrar, ”să se gândească să dispară de tot de pe piaţa românească”.