MENIU

Ambasadorul Rusiei în România AVERTIZEAZĂ: „Doar neimplicarea în războiul din Ucraina ne scapă de pericolul rusesc”

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România. Foto/Ambasada Rusiei

Valery Kuzmin - ambasadorul Rusiei la București spune că doar neimplicarea în războiul din Ucraina scapă România de pericolul rusesc.

Valery Kuzmin declară că „România este unul dintre vecinii noștri și căutăm să menținem relații de bună vecinătate cu aceasta. Ceea ce este important: aceste relații ar trebui construite pe o bază solidă a respectului și beneficiului reciproc, precum și a reciprocității”.

„În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol în calitate de vecin al Federației Ruse”, declară acesta.

Referitor la întreruperea gazelor, Kuzmin a spus: „Având în vedere cele de mai sus, nu există pericolul direct de întrerupere a furnizării de gaze către România pe ruta de sud (Turcia – Bulgaria). Deși unele mișcări nesăbuite ale conducerii UE de la Bruxelles („sancțiuni financiare cuprinzătoare”) sau comportamentul aventurier iresponsabil al bandelor naziste, care sunt numite batalioane naționale în Ucraina, reală și chiar cunoscută din experiența anterioară, practica autorităților ucrainene de a fura cu aroganță gazul ar putea aduce riscuri suplimentare aprovizionărilor pe teritoriul ucrainean”.

Mai multe articole despre:
ambasador rusia romania ucraina razboi