MENIU

Ambasadorul Rusiei acuză: România a fost un stat agresor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

"România a fost un stat agresor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial", acuză ambasadorul Rusiei în ţara noastră. 

Într-un interviu acordat lui Alexandru Cumpănaşu, diplomatul Valeri Kuzmin afirmă însă că, în prezent, există loc de reconciliere şi că România şi Rusia ar trebui să urmeze exemplul franco-german.

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, este de părere că istoria Republicii Moldova este conectată nu doar cu cea a României, ci și cu istoria Rusiei.

"Nu ar trebui să uităm că, destul de recent, Moldova nu a fost o țară străină de Rusia. Eram una și aceeași țară", a spus Kuzmin.

Programul de apropiere de Rusia oferit de Igor Dodon a devenit atractiv deoarece societatea moldovenească nu era satisfăcută cu situația de până acum, mai spune diplomatul rus.

"Nu am urmărit de aproape alegerile din Moldova acum, dar din câte îmi dau seama, în agenda și în programul electoral ale lui Dodon, el a subliniat faptul ca Moldova are nevoie de relații mai bune și mai strânse cu Rusia, ceea ce nu este o formulare tocmai corectă; aceste unități care sunt acum implicate deja în Uniunea Economică Eurasiatică. Evident, este un efect al faptului că istoric au dezvoltat relații economice cu Rusia, pentru că fără Uniunea Sovietică acestea erau diverse unități, iar produsele moldovenești sunt binevenite în toată țara, din Alaska, noi o numim Kamchatka și până la Kaliningrad. Credeți-mă, Moldova este faimoasă pentru multe produse", a declarat ambasadorul rus.

 
Mai multe articole despre:
ambasador Rusia