MENIU

Ambasadorul Israelului în România, la Realitatea PLUS: „Urmăresc ce face Guvernul român cu pandemia. Este asemănător cu ce face guvernul israelian”

david saranga

David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a fost invitatul Alexandrei Păcuraru în emisiunea Legile Puterii, de la Realitatea PLUS. Diplomatul a vorbit despre un posibil vaccin anti-COVID, dar și despre relațiile bilaterale dintre cele două state.

David Saranga: „Nimeni nu știe când vine vaccinul. Sunt companii în lume care sunt în faza a treia de testare a vaccinului. În Israel, suntem în faza a doua. (…) Trebuie să avem răbdare. (…) Vorbim de cel puțin câteva luni, șase luni. Nu sunt expert, spun din ceea ce citesc. (…) După ce apare vaccinul, va dura mult și distribuirea în toată lumea. (…) Situația României nu este una rea, fiind o țară din Uniunea Europeană. Israel și România au un grup de sănătate comun. COVID-19 este unul din subiectele de discuție ale grupului. (…) „Nu există controverse față de școala online în Israel. (…) Nu o să fie un an ratat din punct de vedere educațional.

Saranga a vorbit și de al doilea val al pandemiei din Israel.

„Noi ne-am confruntat deja cu al doilea val. al pandemiei Suntem la finalul celui de-al doilea val. Societatea trebuie să fie unită. (…) Urmăresc ce face Guvernul român cu pandemia. Este asemănător cu ce face guvernul israelian”, a susținut diplomatul israelian în emisiunea Legile Puterii.

Ambasadorul a vorbit și despre modul în care coronavirusul a afectat economia din Israel, dar și despre colaborarea dintre cele două state

David Saranga: „ Economia israeliană a intrat în pandemie foarte puternică. Sectorul IT ține economia israeliană. Avem o criză deloc ușoară. Eu cred în economia israeliană. (…) Vizita lui Aurescu a pregătit vizita premierului Orban din luna noiembrie. (…) Asta e componentă economică. Alta e una politică, noi în Israel fiind într-o regiune sensibilă. (...) Schimbul de experiență e în domeniul sănătății, agriculturii și de apărare între cele două state. (…) Ideea e cum putem aduce tehnologia în domeniul sănătății. Trebuie să vedem cum companiile din Israel pot colabora cu cele din România.”

Mai multe articole despre:
Israel