MENIU

Ambasadorul Israelului, dezamăgit de comentariile lui Andrei Caramitru

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, a reacţionat faţă de o nouă postare controversată a lui Andrei Caramitru, conslieru liderului USR Dan Barna, în care a comparat actuala situaţie din România cu Holocaustul. După câteva ore, Caramitru a şters comparaţie iniţială, inlocuind Holocaust cu Genocid.

“Din păcate, din nou, constatăm cu dezamăgire ca un politician român se foloseşte de termenul "Holocaust" intr-un context total nepotrivit. Moartea a milioane de oameni nevinovati nu trebuie minimalizată, iar atrocităţile războiului nu trebuie să-şi găseasca locul în campania electorală a vreunui partid", a scris diplomatul israelian pe contul său de facebook.

"România a făcut pasi importanţi în combaterea anti semitismului şi este fără indoială un model de urmat in regiune. Educaţia despre Holocaust şi despre ororile indurate de milioanele de oameni este extrem de importanta, de aceea ignoranţa in acest sens nu trebuie tolerată. Îl invitam pe domnul Andrei Caramitru să se documenteze mai mult şi să viziteze Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem de la Ierusalim”.

Luni dimineaţă, Andrei Caramitru a postat pe reţelele de socializare o analiză a situaţie dramatice din România, făcând comparaţia cu Holocaustul. Două ore mai târziu, a înlocuit Holocaust cu Genocid. 

Anterior, şi senatorul USR Florina Presadă s-a delimitat de declaraţiile colegului de partid. "Luat de valul retoricii, Andrei Caramitru face niște confuzii grave într-una din postările sale de azi. A asimila declinul demografic actual al României cu Holocaustul sau genocidul înseamnă, înainte de orice, o lipsă de respect și o minimalizare a suferinței inimaginabile a victimelor acestor forme extreme de violență organizată a statului, îndreptate programatic împotriva celor mai vulnerabili", a scris Preadă pe FB.

Mai multe articole despre:
Holocaust USR andrei caramitru