MENIU

Ambasada Rusiei la București, propagandă fără precedent: „Forțele ucrainene se pregătesc să invadeze Transnistria”

Ambasada Rusiei la București a anunțat, joi seara, că, potrivit ministerului rus al Apărării, forțele ucrainene se pregătesc să invadeze Transnistria.

Într-un comunicat postat pe pagina sa oficială de Facebook, Ambasada rusă a afirmat că ucrainenii au adunat soldați, dar și armament la granița cu Republica Moldova.

„Ministerul Apărării al Federației Ruse:

Regimul de la Kiev și-a intensificat pregătirile pentru invadarea Republicii Moldovenești Nistrene (RMN)

După cum s-a raportat anterior, această acțiune a Forțelor Armate ale Ucrainei va avea loc ca răspuns la presupusa ofensivă a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei.

Ministerul Apărării al Federației Ruse înregistrează în prezent o acumulare semnificativă de personal și echipament militar al unităților ucrainene în apropierea frontierei ucrainene-transnistrene, desfășurarea de artilerie la punctele de tragere, precum și o creștere fără precedent a zborurilor cu aeronave fără pilot ale Forţelor Armate ale Ucrainei peste teritoriul RMN.

Implementarea provocării planificate de către autoritățile ucrainene reprezintă o amenințare directă la adresa contingentului rus de menținere a păcii dislocat legal în Transnistria.

Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat provocării iminente a părții ucrainene”, transmite Ambasada Rusiei la București.

Mai multe articole despre:
ambasada rusiei invazie transnistria