MENIU

Ambasada României la Paris, "asediată" de alegători. A intervenit Poliţia franceză

Coadă uriaşă, în timpul zilei, la ambasada României la Paris

Poliţia franceză a intervenit la ambasada României la Paris după ce sute de cetăţeni români au rămas în faţa instituţiei la momentul închiderii urnelor, cerând să îşi exercite dreptul la vot.

Sute de români au rămas în faţa ambasadei României la Paris cerând să voteze, după închiderea urnelor, duminică seară. La faţa locului a sosit şi Poliţia franceză.

Situaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleţ. "Înteleg ca este o situatie mai tensionata la ambasada Romaniei din Paris si s-a solicitat intreventia politiei franceze in acest sens. Sectia de votare dupa stiinta noastra s-a inchis la ora 21.00", a spus Muhuleţ, care a precizat că, din informaţiile sale, oficialii ambasadei sunt cei care au solicitat prezenţa Poliţiei.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Cozi imense s-au format la secţiile de votare din mai multe oraşe din Europa, iar autorităţile electorale nu au făcut prea multe eforturi pentru a uşura accesul la vot al românilor din străinătate. În ciuda nenumăratelor sesizări trimise din străinătate de alegătorii care sunt nevoiţi să stea ore întregi la vot, Ministerul Afacerilor Externe insistă că votul decurge normal. În vreme ce Monica Macovei a cerut prelungirea programului de vot în străinătate, Federația asociațiilor de români din Europa a cerut chiar demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean.

Mai multe articole despre:
Franţa poliţie vot urne ambasada romaniei la paris