MENIU

Amanta lui Dumitru Buzatu, omul cheie de lângă baronul șpăgar. Cum intermedia tranzacțiile - Detalii halucinante din referatul procurorilor

Ana Maria Obreja și Dumitru Buzatu/ Colaj foto

Odată cu arestarea lui Dumitru Buzatu, prins în portbagaj cu o mită de peste 1,2 milioane de lei, a ieșit la suprafață și relația președintelui Consiliului Județean (CJ) Vasului cu Ana Maria Obreja, presupusa amantă a baronului șpăgar. Ana Maria Obreja este de altfel și omul-cheie al lui Buzatu. Aceasta se află lângă Dumitru Buzatu de aproximativ 10 ani și ii administrează acestuia afacerile. 

Potrivit anchetatorilor, Ana Maria Obreja conducea prima dintre mașinile cu care se deplasa grupul lui Buzatu în momentul în care au intervenit polițiștii de la anticorupție. Dată jos din mașină, femeia a început să țipe, apoi i s-a făcut rău.

Presupusa iubita de 30 de ani a baronului de Vaslui ar fi avut un rol cheie în intermedierea șpăgii. Ea este cea care îi suna pe cei implicați în tranzacții.

Potrivit presei locale, Ana Maria Obreja a venit alături de Dumitru Buzatu la ferma de la Cârja, locul stabilit pentru ridicarea mitei, dar în mașini diferite.

Stenograme incendiare - cum aranja Dumitru Buzatu șpaga: „Vin, pescuiesc 5 minute și plec”. VIDEO cu filajul DNA

Buzatu avea încredere totală în secretara lui, iar aceasta ar fi avut rolul de ”a-i chema la raport" pe colaboratorii șefului Consiliului Județean, așa cum reiese din interceptările procurorilor DNA.

"(...) este contactat telefonic de către numita Ana Maria, secretara numitului Buzatu Dumitru, care îi transmite că 'a fost căutat de șef și e urgent', ceea ce arată că președintele CJ Vaslui dorea să-i traseze noi sarcini pentru a urgenta întocmirea documentației", se arată în referatul anchetatorilor.

Pentru presa locală din Vaslui, Ana Maria Obreja a devenit un personaj interesant imediat după ce a început să lucreze pentru Dumitru Buzatu. În anul 2018, aceatsa era cea mai bine plătită secretară din județ și primea un salariu net de aproximativ 5.000 de lei. Între timp, relația dintre Obreja și Buzatu a evoluat, iar presa a speculat că președintele Consiliului Județean și-ar fi părăsit soția pentru ea.

Pe de altă parte, fiul baronului, Tudor Buzatu, susține că Ana Maria Obreja este o fată modestă care lucra la ferma tatălui său.

Tudor Buzatu: Cea de la Consiliul judetean: secretara lui? Este o fata modesta. Lucra si la noi la ferma. Este un copil.

Reporter: Nu era iubitatatalui?

Tudor Buzatu: Nu, nu. Mai degraba asa, adoptata, decat...

În ultima perioadă, Dumitru Buzatu ar fi numit-o pe Ana Maria Obreja administrator cu puteri depline în firma lui. 

Fost profesor de marxism și leninism, Dumitru Buzatu e din "92 în PSD şi de 30 de ani conduce județul cel mai sărac din România. În acest climat a făcut totuși avere. Doar din salariu, pensia și indemnizația de la Parlament, strânge anual 330.000 de lei.