MENIU

Amalia, prințesa moștenitoare a Olandei, renunță la alocația de stat de 1,6 milioane de euro

Euro

Gest aproape incredibil făcut de prințesa Amalia a Olandei. Moștenitoarea tronului olandez a decis să refuze alocația anuală de 1,6 milioane de euro la care ar avea dreptul din partea statului. Ea l-a informat chiar, printr-o scrisoare, pe premierul olandez Mark Rutte despre intenția sa.

Prințesa de Orania susține că nu se simte confortabil să primească suma din moment ce nu a făcut nimic în schimb pentru acești bani, "în timp ce alți studenți au dificultăți mult mai mari, în special în această perioadă a coronavirusului”.

Amalia intenționează să returneze partea de venit a alocației și speră să nu folosească din banii acordați pentru cheltuieli personale, cu excepția cazului în care va avea costuri ridicate din cauza îndatoririlor oficiale.

Decizia prințesei de a renunța la uriașa sumă par să fi venit pe fonul criticilor exprimate față de această situație, și asta deoarece Amalia ar fi fost prima moștenitoare a tronului olandez care ar fi primit un salariu.

În mod tradițional doar regele, regina și regina-mamă primesc salarii din partea statului olandez.

Familia regală olandeză este una dintre cele mai costisitoare din Europa, potrivit unui studiu realizat în 2012 de Universitatea Ghent, relatează HotNews.ro.