MENIU

"Am vândut ţuică şi mi-am cumpărat haine". Acum e şeful ASF, fieful salariilor GIGANT

<p>Mişu Negriţoiu</p>

A copilărit în Dăbuleni, judeţul Dolj, într-o familie săracă. Era la liceu când a avut nevoie de o uniformă şi de prima lui pereche de pantofi. „Am vândut ţuică şi mi-am cumpărat haine, altă posibilitate nu aveam” îşi aminteşte preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

De când a devenit bancher, Mişu Negriţoiu a purtat costum şi cravată şi conduce maşini Mercedes „cât mai elegante", dar alese după câteva criterii exacte, potrivit Business Magazin.

"Familia mea de "chiaburi" era destul de hăituită şi nu avea bani, doar ceva produse. Am vândut ţuică şi am cumpărat haine, altfel nu aveam de unde. De la aceste haine, până la costumele Canali, Cornegliani sau Tom Ford pe care le port acum, a trecut mult".

„Culori închise. Transmit eleganţă, sobrietate, siguranţă. Şi nu modelul cel mai scump (clasa S), ci unul mediu (E), care transmite moderaţie." a declarat Mişu Negriţoiu. Evită lucrurile foarte scumpe, ţinând cont de faptul că băncile sunt în centrul atenţiei publice pentru că fac bani uşor şi au dobânzi mari.

Mişu Negriţoiu spune că preocuparea pentru imagine este mai veche decât cariera bancară şi datează din perioada anilor petrecuţi în viaţa publică. Odată cu schimbarea domeniului de activitate, a intervenit şi necesitatea unei repoziţionări din punctul de vedere al imaginii: de la îmbrăcăminte până la obiceiuri, pasiuni şi preocupări.

PRIMELE URIAŞE REVIN LA ASF: Angajaţii vor obţine prime de performanţă şi de merit

Dacă la începutul anului ASF era zguduit de scandalul salariilor uriașe primite de soţiile politicienilor angajaţi acolo, noua conducere a introdus alte prime în acest an, deşi promisese că va tăia din veniturile nesimţite.

Argumentul preşedintelui ASF: angajaţii trebuie, totuşi, stimulaţi. Documentul prin care se acordă primele intrat în vigoare în august.

Într-o şedinţă din iulie a consiliului ASF s-a votat toţi angajaţii să primească o primă la sfârşitul anului. Un fel de al 13-lea salariu. În plus, se vor da prime pentru proiecte speciale cu impact în activitatea ASF. În document nu se specifică despre ce fel de proiecte este vorba.

"Avem două colective care au muncit foarte bine, foarte serios. După cum ştiţi şi raportul pe care l-am prezentat la Parlament este făcut de un colectiv sârguincios care au muncit două săptămâni şi au făcut o treabă bună", a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF.

Cele mai mari SALARII încasate de la ASF: peste 200.000 euro pe an. Ion Giurescu - vicepresedinte executiv in ASF - responsabil de sectorul sistemului de pensii private a incasat in 2013 venituri de natura salariala in valoare totala de 954.917 lei, echivalentul a 216.093 de euro, potrivit declaratiei de avere publicate pe site-ul autoritatii.

Mai multe articole despre:
Mişu Negriţoiu ASF salarii ASF