MENIU

Alunecări de teren în Ecuador: 16 morți și 67 dispăruți - Stare de urgență după dezastrul național

Este stare de alertă în Ecuador după ce o alunecare de teren a distrus mai multe case dintr-o provincie din sudul țării. 16 oameni au murit și alți zeci sunt dați dispăruți. Autoritățile fac eforturi extreme să caute victimele sub dărâmături, după ce o porțiune uriașă de munte s-a desprins. 

Ploile abundente din ultima perioadă au provocat o alunecare de teren în provincia Alausi, situată în sudul Ecuadorului. 16 oameni au murit şi aproape 70 sunt dați dispăruţi. Iar bilanțul este în creștere, spun autoritățile. Aproape 7000 de case au fost afectate sau distruse total după ce o bucată dintr-un versant s-a prăbușit peste ele. Oamenii sunt disperați și împreună cu forțele de ordine își caută rudele și apropiații printre ruine. 

„Singurul lucru pe care pot să îl spun este că sunt foarte supărat, sunt distrus, nu știu ce să spun. Sunt supărat pentru mama care venea aici să îmi aducă de mâncare. Acum nu a mai rămas nimic”, a spus un localnic.

Salvatorii nu au oprit căutările nici pe timpul nopții. Aceștia s-au folosit de torțe și excavatoare. Între timp, președintele țării a declarat stare în alertă în 14 provincii.

Guillermo Lasso - președintele Ecuadorului: „Monitorizăm ce se mai întâmplă cu vremea acolo. Vom merge să vizităm victimele. Guvernul ia toate măsurile necesare și se focusează pe tragedie.

Supraviețuitorii au fost evacuați din 600 de case încă rămase în picioare. Autoritățile au construit mai multe adăposturi pentru sinistrați. 

 

Mai multe articole despre:
ecuador alunecare teren victime