MENIU

Alocațiile copiilor, pe masa Curții Constituționale, după ce Guvernul Orban a atacat dublarea decisă de Parlament

Alocațiile copiilor ar putea ajunge la CCR

Guvernul a atacat, miercuri, la Curtea Constituțională dublarea alocațiilor pentu copii decisă de majoritatea din Parlament, relatează Realitatea PLUS.  

 

Majorarea alocațiilor a fost atacată la CCR de Guvern în ultima zi în care se mai putea face sesizare pe acest proiect. Premierul Liudovic Orban a anunțat că va face acest demers după ce Parlamentul a respins creșterea alocațiilor pentru copii etapizat. 

Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile copiilor se majorează etapizat din septembrie, a fost respinsă, pe 19 august, de plenul Camerei Deputaților, care este for decizional. Anterior, fusese respinsă și de senatori. 

Ordonanța de urgență adoptată de Guvern prevedea o creștere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creșteri să fie făcute de două ori pe an, până în 2022. Calendarul majorării alocațiilor AICI.

Parlamentarii au respins ordonanța pentru că, spun ei, alocațiile trebuie dublate de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilități. 

Prima tranșă de majorare a alocațiilor a intrat în vigoare deja de o zi.

Alocațiile pentru copii au crescut, de marți, 8 septembrie, cu 20%. Astfel că aproximativ 3,6 milioane de copii primesc, de marți, alocații mai mari cu 20%, în cadrul primei etape de creștere. Anul acesta, impactul bugetar al măsurii se ridică la aproximativ 500 de milioane de lei.

Mai multe articole despre:
alocatii copii majorare alocatii